Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα κρούσματα

H Φρανκφούρτη χάνει 2,7%, το Λονδίνο 2,5%, το Παρίσι 2,7%, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο καταγράφει απώλειες 3,6%. Η πανδημία και η άνοδος των περιπτώσεων χτυπάει την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα κρούσματα

Απώλειες στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς η αναζωπύρωση κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζει να επιβαρύνει την επενδυτική εμπιστοσύνη.

H Φρανκφούρτη χάνει 2,7%, το Λονδίνο 2,5%, το Παρίσι 2,7%, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο καταγράφει απώλειες 3,6%. Στην αγορά συναλλάγματος , το ευρώ χάνει 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,179 δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,2% και βρίσκεται στο $1,373.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Βρετανός υπουργός Στέγασης Robert Jenrick ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει πως το κύμα του ιού θα κορυφωθεί στα τέλη Αυγούστου, ίσως και αρχές Σεπτεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα η Αγγλία πετάει τη μάσκα και αίρει σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα, απόφαση που ανησυχεί την επιστημονική κοινότητα και πολιτικούς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετράει επισήμως 128.700 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19· τα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξάνονται ραγδαία επί εβδομάδες. Η χώρα έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στην Ευρώπη· ξεπέρασε τα 50.000 κρούσματα για δύο συνεχόμενα 24ωρα.

Την ίδια ώρα οι γαλλικές αρχές εισήγαγαν πιο αυστηρούς κανόνες για ανεμβολίαστους ταξιδιώτες από συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ.

Στο εταιρικό μέτωπο, την εξαγορά της Five9, εταιρείας παροχής λογισμικού για τηλεφωνικά κέντρα βασισμένα σε cloud, ανακοίνωσε η Zoom. Πρόκειται για ντιλ που αποτιμά την εταιρεία σε 14,7 δισ. δολάρια. 

Οπως μεταδίδει το CNBC, η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη εξαγορά δισεκατομμυρίων της Zoom κι έρχεται καθώς προετοιμάζεται για την επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία μετά την πανδημία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v