Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 460,5 μονάδες.

Μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Οριακή πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη μετά τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 460,5 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 διολίσθησε 0,47% στις 7.091 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX παρέμεινε αμετάβλητος στις 15.789 μονάδες, ενώ αμετάβλητος παρέμεινε και CAC 40 στο Παρίσι στις 6.558 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε 0,2% στις 25.194 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX σημείωσε πτώση 0,42% στις 8.658 μονάδες.

Ο πρόεδρος της Fed τόνισε ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας δεν έχει προχωρήσει τόσο για να ξεκινήσει η κεντρική τράπεζα την περιστολή των μηνιαίων αγορών ομολόγων.

«Στη συνεδρίαση του Ιουνίου, η Επιτροπή συζήτησε την πρόοδο της οικονομίας προς τους στόχους μας», ανέφερε ο κ. Πάουελ σε κείμενο ομιλίας που έχει ετοιμάσει για την κατάθεσή του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Αν και η επίτευξη του στόχου της "oυσιαστικής περαιτέρω προόδου" απέχει ακόμα πολύ, οι συμμετέχοντες αναμένουν ότι η πρόοδος θα συνεχιστεί» σημείωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Πάουελ.

O ίδιος υπογράμμισε ωστόσο ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει, αν ο πληθωρισμός βγει εκτός ελέγχου.

Από το μέτωπο της οικονομίας, κατά 2,5% αυξήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο τον προηγούμενο μήνα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Συμπεριλαμβανομένου του κόστους στέγασης (CPIH), αυξήθηκε κατά 2,4% σε ετήσια βάση, με τις Μεταφορές να συμβάλουν περισσότερο στην άνοδο. Σε μηνιαία βάση ο CPIH ενισχύθηκε κατά 0,4% για έκτο μήνα.

Στο ταμπλό, η μετοχή της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Tele2 ενισχύθηκε 5,9%.

Βουτιά 9,1% σημείωσε η μετοχή της σουηδικής Avanza Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v