Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη μετά την άνοδο σε επίπεδα ρεκόρ.

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν οριακές κινήσεις την Τρίτη με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα αποτελέσματα τρίμηνου των εταιρειών και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακές μεταβολές, παραμένοντας κοντά στο επίπεδο ρεκόρ των 460 μονάδων της Δευτέρας. Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών ήταν μεταξύ των κερδισμένων, σημειώνοντας άνοδο 0,9% μετά τα ισχυρά αποτελέσματα της φινλανδικής Nokia.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 διολίσθησε 0,01% στις 7.124 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε 0,01% χαμηλότερα στις 15.789 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,01% χαμηλότερα στις 6.558 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB υποχώρησε 0,5% στις 25.156 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX σημείωσε πτώση 1,38% στις 8.694 μονάδες. 

Το επενδυτικό κλίμα έχει επιβαρυνθεί από τις ανησυχίες για την ταχύτατη εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα. Η Γαλλία, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Ελλάδα ανακοίνωσαν την επιβολή νέων περιορισμών τη Δευτέρα.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nokia έκλεισε με άνοδο 8%. Ο φινλανδικός κολοσσός ανακοίνωσε σχέδια να αναβαθμίσει τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους.

Πτώση 1,3% κατέγραψε η μετοχή της Volkswagen. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ως το 2030 οι μισές της πωλήσεις να αφορούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v