Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τη χθεσινή βουτιά

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα futures της Wall, στο +0,4% για τον Dow Jones και τον S&P 500 και στο +0,6% για τον Nasdaq. Κάτω από τις $30.000 υποχωρεί το bitcoin. Ξεπέρασε τις προσδοκίες όσον αφορά τα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο η UBS.

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τη χθεσινή βουτιά

Ισχυρή ανάκαμψη για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, μία μέρα μετά τη βουτιά που τροφοδοτήθηκε από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1%, το Λονδίνο και το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη 0,6% ενώ το Μιλάνο 1%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντανακλούν την ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς κατά τη διάρκεια της νύχτας -με θετικό πρόσημο κινούνται τα futures της Wall, στο +0,4% για τον Dow Jones και τον S&P 500 και στο +0,6% για τον Nasdaq. Τη Δευτέρα οι ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα της Covid-19 οδήγησαν σε sell off των μετοχών παγκοσμίως. Οι νέες περιπτώσεις κορωνοϊού αυξάνονται σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Κάτω από τις $30.000 υποχωρεί την Τρίτη το bitcoin, εξαϋλώνοντας περίπου 98 δισ. δολάρια από την αγορά μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Η πτώση του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος παγκοσμίως έρχεται μετά το μεγάλο sell off στα διεθνή χρηματιστήρια. 

Στο εταιρικό μέτωπο, ξεπέρασε τις προσδοκίες όσον αφορά τα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο η UBS, καθώς οι πλούσιοι έριξαν χρήματα στον τομέα διαχείρισης πλούτου. Οπως μεταδίδει το CNBC, ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας ενημέρωσε ότι είχε κέρδη 2 δισ. δολαρίων, καταγράφοντας αύξηση 63% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ηταν επίσης αρκετά υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,34 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v