Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,3%, το Παρίσι κινείται θετικά κατά 0,1%, η Μαδρίτη χάνει 0,1% όπως και το Λονδίνο. Καθοδικά κινούνται τα futures της Wall. Υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ η Goldman Sachs.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές

Ηπιες διακυμάνσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, οι οποίες δείχνουν να αναζητούν κατεύθυνση μετά από μία εβδομάδα μεταβλητότητας.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,3%, το Παρίσι κινείται θετικά κατά 0,1%, η Μαδρίτη χάνει 0,1% όπως και το Λονδίνο. Καθοδικά κινούνται τα futures της Wall.

Κυρίως θετικά κινήθηκαν οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό τη Δευτέρα, με τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να κερδίζει 2%.

Οι αγορές παγκοσμίως δέχθηκαν χτύπημα την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, οι οποίες έφτασαν σε υψηλό πολλών μηνών την Παρασκευή, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για την αμερικναική αγορά εργασίας.

Στην οικονομική ειδησεογραφία, η Goldman Sachs υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, στο 5,6% το 2021 και στο 4% το 2022, επικαλούμενη μείωση της δημοσιονομικής στήριξης και βραδύτερη ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v