Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,8%, το Λονδίνο 1,3%, το Παρίσι 1,7%, η Μαδρίτη 1,3%, το Μιλάνο 1,8%. Η αντιστροφή του θετικού κλίματος δεν ισχύει μόνο στην Ευρώπη - υποχωρούν και τα futures της Wall.

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Απότομη πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών yields ενισχύονται, με τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό να συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις παγκόσμιες αγορές. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,8%, το Λονδίνο 1,3%, το Παρίσι 1,7%, η Μαδρίτη 1,3%, το Μιλάνο 1,8%.

Η αρνητική έναρξη συνεδριάσεων έρχεται μετά το ράλι της Τρίτης. Η αντιστροφή του θετικού κλίματος δεν ισχύει μόνο στην Ευρώπη. Χαμηλότερα και τα futures της Wall.

Στο μέτωπο των δεδομένων, περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησαν οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες τον Αύγουστο, λόγω της πιο αδύναμης ζήτησης από το εξωτερικό. Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είχαν κινηθεί εξαιρετικά ανοδικά, λόγω σημαντικών συμβολαίων, όπως έδειξαν τα στοιχεία την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι παραγγελίες για made in Germany προϊόντα έκαναν βουτιά 7,7% μηνιαίως έναντι πρόβλεψης αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters για πτώση 2,1%. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, οι παραγγελίες ήταν 11,7% υψηλότερα. Οι εγχώριες παραγγελίες μειώθηκαν 5,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό κατά 9,5%.

Tο ευρώ υποχωρεί κατά 0,17% έναντι του δολαρίου, στο $1,15782.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v