Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές παρά τη χθεσινή βουτιά της Wall

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,6%. Πάνω από 6 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία έχασε ο Mark Zuckerberg μέσα σε λίγες ώρες.

Θετικά οι ευρωαγορές παρά τη χθεσινή βουτιά της Wall

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, με τους επενδυτές να ξεπερνούν τις απώλειες της Wall Street της Δευτέρας.

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,6%.

Το θετικό άνοιγμα έρχεται παρά τις ανησυχίες για την πτώση της Wall στην προηγούμενη συνεδρίαση, στην οποία ο Νasdaq έχασε πάνω από 2%. Οι τεχνολογικές μετοχές των Apple, Alphabet, Amazon και Microsoft έχασαν τουλάχισοτν 2% ενώ η μετοχή του Facebook έκανε βουτιά 4,9%.

Πάνω από 6 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία έχασε ο Mark Zuckerberg μέσα σε λίγες ώρες, κατρακυλώντας στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, μετά την εμφάνιση πληροφοριοδότη που κατηγορεί το Facebook ότι τοποθετεί «το κέρδος πάνω από την ασφάλεια» και μετά τις πολύωρες διακοπές λειτουργίας των Facebook, Instagram και WhatsApp.

Εν τω μεταξύ, μετά την κρίση χρέους του κινεζικού κολοσσού κατασκευής ακινήτων Evergrande, ακόμη μία κινεζική εταιρεία ακινήτων δεν κατάφερε να πληρώσει ομόλογο τη Δευτέρα, αυξάνοντας τους φόβους για μετάδοση της κρίσης της Evergrande στην αγορά ακινήτων. Η Fantasia δεν πλήρωσε ομόλογο που έληξε τη Δευτέρα, όπως ανέφερε σε έγγραφό της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v