Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι ενώ υποχώρησε ο δείκτης DAX 30 στη Φρανκφούρτη. Πάνω από τα 81 δολ. το πετρέλαιο. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά από μια εβδομάδα έντονων διακυμάνσεων που προκάλεσε η άνοδος των επιτοκίων και οι ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις στις αγορές.

O ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,05% στις 457 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,72% στις 7.146 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 0,05% στις 15.199 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,16% στις 6.570 μονάδες.

Οι επενδυτές πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τον κίνδυνο αύξησης του πληθωρισμού για να αποφύγουν απότομες προσαρμογές, ακόμη και αν η αύξηση των τιμών εξακολουθεί να είναι προσωρινή, δήλωσε τη Δευτέρα ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Klaas Knot.

«Η τρέχουσα διάθεση για ρίσκο στις αγορές μπορεί να διατηρηθεί μόνο με χαμηλό πληθωρισμό και χαμηλά επιτόκια», σημείωσε ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης, σύμφωνα με το Reuters.

«Εξακολουθώ να αναμένω ότι η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι σε μεγάλο βαθμό προσωρινή, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη άλλα σενάρια με διαρθρωτικά υψηλότερο πληθωρισμό και υψηλότερα επιτόκια».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 2,3% στα 81,12 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.758 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1575.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v