Με το δεξί μπαίνουν στο 2022 οι ευρωπαϊκές αγορές

Θετική έναρξη συνεδρίασης δείχνουν τα futures της Wall, στο +0,4% και οι τρεις δείκτες. Κλειστές οι αγορές σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία λόγω αργίας για τη νέα χρονιά.

Με το δεξί μπαίνουν στο 2022 οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, πρώτη μέρα συναλλαγών της νέας χρονιάς. Η Φρνακφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 1,1%. Κλειστές είναι οι αγορές σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία λόγω αργίας για τη νέα χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι ο όγκος συναλλαγών θα είναι πιο περιορισμένος σήμερα.

Οι θετικές κινήσεις στην Ευρώπη έρχονται μετά τα μικτά πρόσημα των ασιατικών μετοχών - οι αγορές σε Αυστραλία, ηπειρωτική Κίνα και Ιαπωνία έμειναν επίσης κλειστές λόγω αργίας. Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της κινεζικής εταιρείας ακινήτων China Evergrande Group στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση. Δεν δόθηκε η αιτία.

Θετική έναρξη συνεδρίασης δείχνουν τα futures της Wall (+0,4% και για τους τρεις δείκτες). Ωστόσο, η νέα χρονιά ξεκινά με αβεβαιότητα όσον αφορά την πανδημία Covid-19. Η εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ενώ επιχειρήσεις και σχολεία εξετάζουν το ενδεχόμενο προσωρινού κλεισίματος.

Αρκετές μεγάλες τράπεζες της Wall Street ζήτησαν από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι. Η Goldman Sachs, που πρωτοστάτησε στην επιστροφή του προσωπικού της στο γραφείο, ζητά από τους υπαλλήλους της στις Ηνωμένες Πολιτείες να εργάζονται από το σπίτι αν μπορούν, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, καθώς η Covid-19 αυξάνεται σε εθνικό επίπεδο.

Στο εταιρικό μέτωπο, έσπασε ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο του 2021 η Tesla, παραδίδοντας 308.600 οχήματα σε όλο τον κόσμο και βάζοντας ορόσημο σε μια χρονιά κατά την οποία η εταιρεία μπήκε στο κλαμπ των εταιρειών με χρηματιστηριακή αξία 1 τρισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v