Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στα ευρωπαικά χρηματιστήρια- «Άλμα» σχεδόν 8% για τον DAX 30

Με κέρδη άνω του 7% κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων δύο ετών για τον Stoxx 600. «Βουτιά» για το πετρέλαιο.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη «βουτιά» στις τιμές πετρελαίου και ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, η τιμή του Brent κινείται χαμηλότερα 6,5% στα 119,71 δολάρια και η τιμή WTI σημειώνει πτώση 5,7% στα 116,47 δολ. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος Τζό Μπάιντεν αποφάσισε να απαγορέψει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η τιμή του χρυσού υποχωρεί 1,7% στα 2.006 δολ./oz.

Από πλευράς χρηματιστηριακών δεικτών, ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 4,67% στις 434 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 2,79% στις 7.158 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 7,92% στις 13.847 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 7,13% στις 6.387 μονάδες.

Τo Χρηματιστήριο της Μόσχας παρέμεινε κλειστό. Η διακοπή των συναλλαγών, που ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου, είναι η μεγαλύτερη στη σύγχρονη ιστορία της Χώρας.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους και στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη. Οι αξιωματούχοι αναμένεται να επικεντρωθούν στις πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά και στον αντίχτυπο που έχει η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Επιπλέον, οι Βρετανοί καταναλωτές είναι πιο απαισιόδοξοι για τις οικονομικές τους προοπτικές από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της δεκαετίας, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανίας υποδαυλίζει μια κλιμακούμενη κρίση κόστους ζωής, σύμφωνα με σχετικές έρευνες.

Σύμφωνα με έκθεση της YouGov Plc και του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών, η ανάγνωση του τρόπου με τον οποίο τα νοικοκυριά αναμένουν να αλλάξει η οικονομική τους κατάσταση το επόμενο έτος έπεσε κατά 19,3 ποσοστιαίες μονάδες τον Φεβρουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του δείκτη στα τέλη του 2012.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 1,6% έναντι του δολαρίου στο 1,1069 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v