Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπίδες για συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας στηρίζουν τις ευρωαγορές

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5% το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη επίσης ενώ το Μιλάνο 0,6%. Αρνητικά οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να χάνει 1%, στα 111 δολάρια και το μπρεντ με ίδια πτώση στα 114 δολάρια.

Οι ελπίδες για συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας στηρίζουν τις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ανοδικά την Τρίτη με την ελπίδα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία και να τερματίσουν την τρέχουσα σύγκρουση. H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5% το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη επίσης ενώ το Μιλάνο 0,6%.

Πρόθυμος να συζητήσει μια δέσμευση του Κιέβου να μην επιδιώξει ένταξη στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και την εγγύηση της ασφάλειας της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξή του, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε πως ένας τέτοιος συμβιβασμός θα πρέπει να επικυρωθεί από τον ουκρανικό λαό. «Κοιτάξτε, όταν μιλάτε για ορισμένες αλλαγές που μπορεί να είναι ιστορικές, δεν θα το αποφύγουμε, θα καταλήξουμε σε δημοψηφίσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρνητικά οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να χάνει 1%, στα 111 δολάρια και το μπρεντ με ίδια πτώση στα 114 δολάρια.

Απώλειες 1% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, στα 95 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v