Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το επίκεντρο σε Fed και Ουκρανία

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 3,2%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 3,5%, η Μαδρίτη 2,2% και το Μιλάνο 3,3%. Κοντά σε υψηλό πέντε ετών κινείται το δολάριο έναντι του γεν.

Κέρδη στις ευρωαγορές με το επίκεντρο σε Fed και Ουκρανία

Αλμα κάνουν οι μετοχές των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών την Τετάρτη.

Οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική της χώρας γενικότερα τιμολογώντας πλήρως την πρώτη αύξηση των επιτοκίων σε τρία χρόνια - δίνουν επίσης 13% πιθανότητες για αύξηση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 3,2%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 3,5%, η Μαδρίτη 2,2% και το Μιλάνο 3,3%.
Κοντά σε υψηλό πέντε ετών κινείται το δολάριο έναντι του γεν. 

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να κυριαρχεί στην παγκόσμια προσοχή. Το ρωσικό κράτος πρόκειται να πληρώσει 117 εκατ. δολάρια σε τόκους για δύο κρατικά ευρωομόλογα την Τετάρτη, την πρώτη από τις τέσσερις ημερομηνίες πληρωμής στους πιστωτές μόνο τον Μάρτιο, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την προοπτική αθέτησης του χρέους της.

Εν τω μεταξύ, το κλίμα παίρνει στήριξη καθώς το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι μια αποστρατιωτικοποιημένη Ουκρανία αλλά με δικό της στρατό στο πλαίσιο της Αυστρίας ή της Σουηδίας αντιμετωπίζεται ως ένας πιθανός συμβιβασμός. 

«Πρόκειται για μια παραλλαγή που συζητείται αυτή τη στιγμή και η οποία θα μπορούσε πραγματικά να θεωρηθεί ως συμβιβασμός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v