Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές, άνοδος 9% για το φυσικό αέριο

Η Φρανκφούρτη χάνει 1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,6%, το Παρίσι υποχωρεί 0,4%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 1,6%. Ανοδο πάνω από 6% καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου. Στο επίκεντρο η αύξηση επιτοκίων από τη Fed και η ρωσική εισβολή.

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές, άνοδος 9% για το φυσικό αέριο

Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, μετά τη θετική έναρξη συνεδριάσεων το πρωί, μία μέρα μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και της αύξησης των επιτοκίων για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. 

Η Φρανκφούρτη χάνει 1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,6%, το Παρίσι υποχωρεί 0,4%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 1,6%. Κέρδη σχεδόν 7% για τις τιμές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό στα 101,51 δολάρια και το μπρεντ στα $104,80 ανά βαρέλι. Ανοδος 9% για τις τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 112,55 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,25% με 0,5% την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Η απόφαση λήφθηκε με 8 ψήφους υπέρ και 1 κατά, καθώς ο Τζέιμς Μπούλαρντ τάχθηκε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Με βάση τις προβλέψεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας που δημοσιεύτηκαν μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης, η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια συνολικά επτά φορές τη φετινή χρονιά.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παραμένει σε μεγάλο βαθμό στάσιμη σε όλα τα μέτωπα με τις ρωσικές δυνάμεις να υφίστανται βαριές απώλειες και να επιτυγχάνουν μηδαμινή πρόοδο από ξηράς, θαλάσσης και αέρος τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας.

"Η ουκρανική αντίσταση παραμένει σταθερή και καλά συντονισμένη. Η μεγάλη πλειονότητα του ουκρανικού εδάφους, περιλαμβανομένων όλων των μεγάλων πόλεων, παραμένει σε ουκρανικά χέρια", όπως αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v