Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή Fed

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοινώνει την απόφασή της για τα επιτόκια απόψε, με τις αγορές να αναμένουν σε μεγάλο βαθμό να τα αυξήσει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα καθώς προσπαθεί να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή Fed

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια κρίσιμη απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια απόψε, με τις αγορές να αναμένουν σε μεγάλο βαθμό από την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα καθώς προσπαθεί να συγκρατήσει τον πληθωρισμό - αναμένεται και ανακοίνωση ενός σχεδίου μείωσης του ισολογισμού της από τον Ιούνιο.

Τα εταιρικά κέρδη παραμένουν βασικός μοχλός της κίνησης των τιμών των μετοχών στην Ευρώπη. Η Volkswagen, η UniCredit, η Enel, η Siemens Healthineers, η Fresenius και η TeamViewer είναι μεταξύ εκείνων που δημοσιεύουν σήμερα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι τελικές μετρήσεις PMI (δείκτης υπεύθυνων αγορών) για τον Απρίλιο αναμένονται από ολόκληρη την ευρωζώνη, μαζί με τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις για τον Μάρτιο.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την ΕΕ να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις πετρελαίου στη Ρωσία καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν στόχους στην ανατολική Ουκρανία.

Υψηλά παραμένουν οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρώπη, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς της Γερμανίας να κυμαίνεται λίγο κάτω από το 1%, έχοντας ξεπεράσει αυτό το όριο την Τρίτη για πρώτη φορά από το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v