Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο. Οι περιορισμοί της προσφοράς θα κοστίσουν 4 δισ. έως 8 δισ. σε έσοδα κατά το τρέχον τρίμηνο για την Apple.

Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα στις ευρωαγορές

Υψηλότερα κινούνται οι σημαντικότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την τελευταία παρτίδα εταιρικών κερδών και παρακολουθούν τις εκθέσεις δεδομένων. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο.

Στο μέτωπο της οικονομικής ειδησεογραφίας από την ευρωζώνη, ιστορικό ρεκόρ καταγράφουν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη, με τον πληθωρισμό να αναμένεται στο 7,5% τον Απρίλιο, από 7,4% που ήταν τον Μάρτιο, αυξάνοντας την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αφαιρέσει τα κίνητρα της κρίσης και να αυξήσει τα επιτόκια.

Κατά 0,2% αυξήθηκε το ΑΕΠ της ευρωζώνης και κατά 0,4% της Ευρωπαϊκής Ενωσης το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, σε σύγκριση με το προηγούμενο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat. Ενα τρίμηνο πριν, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,3% στην ευρωζώνη και κατά 0,5% στην ΕΕ. Σε ετήσια βάση, η οικονομία της ευρωζώνης έτρεξε με 5% και της ΕΕ με 5,2%, μετά την αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,7% στην ευρωζώνη και κατά 4,9% στην ΕΕ ένα τρίμηνο πριν.

Οι τιμές εισαγωγής στη Γερμανία αυξήθηκαν ετησίως κατά 31,2% τον Μάρτιο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία την Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, σε μηνιαία βάση ενισχύθηκαν κατά 5,7%.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, κατά 9% αυξήθηκαν τα έσοδα της Apple σε ετήσια βάση το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, όπως ενημέρωσε η εταιρεία, δείχνοντας ισχυρή ανάπτυξη και ηρεμώντας τις ανησυχίες των επενδυτών για ένα επιδεινούμενο μακροοικονομικό περιβάλλον που επηρεάζει τη ζήτηση για smartphone και υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Bloomberg, προέβλεψε ότι οι περιορισμοί της προσφοράς θα κοστίσουν 4 δισ. έως 8 δισ. σε έσοδα κατά το τρέχον τρίμηνο, οδηγώντας τη μετοχή της χαμηλότερα στις μετασυνεδριακές συναλλαγές. Οι περιορισμοί της Covid, που έχουν σαρώσει την Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες, θα επηρεάσουν αρνητικά το τρίμηνο του Ιουνίου, δήλωσε η Apple κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη.

Μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων πούλησε ο Ελον Μασκ, αφότου έκλεισε την επιτυχημένη συμφωνία 44 δισ. δολαρίων για την αγορά του Twitter.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ξεφόρτωσε 4,4 εκατ. μετοχές στις 26 Απριλίου και στις 27 Απριλίου, όπως έδειξαν έγγραφα αργά την Πέμπτη. Οι αναλυτές της Wall Street και οι επενδυτές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων υποψιάζονταν ότι ο Μασκ μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει κάποιες μετοχές για να καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο των 21 δισ. δολαρίων της συναλλαγής που έχει προσωπικά εγγυηθεί.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο από τον Μάρτιο του 2020 σε σύγκριση με το ρούβλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v