Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον δρόμο για τη χειρότερη εβδομάδα δύο μηνών οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 1%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 1,2%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 0,3%. Την παγκόσμια επιφυλακτικότητα ακολουθούν οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά τις βαριές απώλειες στην αμερικανική αγορά χθες.

Στον δρόμο για τη χειρότερη εβδομάδα δύο μηνών οι ευρωαγορές

Επεκτείνουν την πτώση τους οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, ακολουθώντας την παγκόσμια επιφυλακτικότητα μετά τη χειρότερη μέρα της Wall Street από το 2020. Η Φρανκφούρτη χάνει 1%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 1,2%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 0,3%. Οι ευρωπαϊκές μετοχές ετοιμάζονται να κλείσουν τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων δύο μηνών.

Ο Dow Jones Industrial Average έπεσε πάνω από 1.000 μονάδες και ο Nasdaq Composite υποχώρησε σχεδόν 5% την Πέμπτη, διαγράφοντας το ράλι της Τετάρτης. Η αρχική ανακούφιση για την πιο ήπια στάση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε τη θέση της για άλλη μια φορά στους φόβους ότι ένας απότομος κύκλος αυξήσεων για να χαλιναγωγηθεί ο πληθωρισμός θα μπορούσε να βλάψει την οικονομική ανάπτυξη.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τη ρωσική εισβολή στην ανατολική και νότια Ουκρανία, καθώς οι δυνάμεις της Ρωσίας φαίνεται να έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις σε αυτές τις περιοχές.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε 3,9% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ανέφερε την Παρασκευή η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis. Σε ετήσια βάση, το ποσοστό κινήθηκε καθοδικά κατά 3,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v