Κατηφορίζουν οι ευρωαγορές εν αναμονή πληθωρισμού ΗΠΑ

Το βλέμμα των επενδυτών βρίσκεται στον πληθωρισμό ΗΠΑ που ανακοινώνεται την Τετάρτη - αναμένεται να έχει σκαρφαλώσει πάνω από το 8,6% που ήταν τον Μάιο. Η Φρανκφούρτη χάνει 1,1%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,9%.

Κατηφορίζουν οι ευρωαγορές εν αναμονή πληθωρισμού ΗΠΑ

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,1%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,5%, το Μιλάνο 1%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουνίου αναμένεται να δείξει ότι ο συνολικός πληθωρισμός, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της ενέργειας, σκαρφάλωσε πάνω από το επίπεδο του 8,6% τον Μάιο.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά αξιολογούν και την πιο ισχυρή από το αναμενόμενο έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή, η οποία έδειξε ότι η οικονομική ύφεση που ανησυχεί τους επενδυτές δεν έχει φτάσει ακόμη.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας, αν και καλή για την οικονομία, θα μπορούσε να ενθαρρύνει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες για να καταπολεμήσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v