Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωαγορές μετά τη βουτιά

Ανοδος 1,4% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600. Στο «πράσινο» όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Βουτιά 5% για τη μετοχή της γερμανικής Uniper.

Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωαγορές μετά τη βουτιά

Μεγάλη άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιχειρώντας να αντιδράσουν από τις βαριές χθεσινές απώλειες. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1,4%, με τον τομέα της λιανικής να κινείται 2,3% υψηλότερα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,4% στις 7.124 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 1,29% στις 12.564 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 1,3% στις 5.869 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο FTSE MIB κινείται 1,2% υψηλότερα στις 20.957 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX καταγράφει άνοδο 0,8% στις 8.023 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ανοδικά κινήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Μάιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και αντιστρέφοντας την τάση μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες πτώσης. Οι παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους μετά από μια ανοδικά αναθεωρημένη πτώση κατά 1,8% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Just Eat Takeaway πραγματοποιεί άλμα πάνω από 13% μετά τη συμφωνία της Amazon να αποκτήσει μερίδιο 2% στην αμερικανική θυγατρική της GrubHub.

Στον αντίποδα η γερμανική Uniper βουτάει 5% καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις για τη διάσωσή της από τη γερμανική κυβέρνηση. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v