Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα με το βλέμμα στην ψήφο εμπιστοσύνης

Αλμα οκτώ μονάδων βάσης για την απόδοση του ιταλικού 10ετούς. Καθοδικά κινούνται τα ελληνικά yields, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί εννέα μονάδες βάσης, στο 3,40% και του 5ετούς κατά 3,7 μονάδες βάσης, στο 2,61%.

Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα με το βλέμμα στην ψήφο εμπιστοσύνης

Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα την Πέμπτη, με το βλέμμα στην ψήφο εμπιστοσύνης που διεξάγεται σήμερα, με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται κατά οκτώ μονάδες βάσης, στο 3,31%. Το spread με το αντίστοιχο γερμανικό διευρύνεται στις 217 μονάδες βάσης. Παράλληλα, η απόδοση του 2ετούς ιταλικού φτάνει στο 1,217% που είναι το πιο υψηλό των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι το Κίνημα Πέντε Αστέρων της Ιταλίας σε ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα Πέμπτη, αυξάνοντας την προοπτική παραίτησης του πρωθυπουργού και οδηγώντας ενδεχομένως σε πρόωρες εκλογές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Τζουζέπε Κόντε είπε στους βουλευτές αργά την Τετάρτη ότι το Κίνημα Πέντε Αστέρων του, η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στον συνασπισμό του Ντράγκι, θα μποϊκοτάρει την ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία η κυβέρνηση ζήτησε για ένα πακέτο βοήθειας. Ο Ντράγκι έστειλε σήμα ότι θα παραιτηθεί εάν ο Κόντε δεν τον στηρίξει.

Αντίθετα, σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών και γαλλικών ομολόγων, με τις πρώτες στο 1,14% και τις δεύτερες στο 1,67%.

Καθοδικά κινούνται τα ελληνικά yields, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί εννέα μονάδες βάσης, στο 3,40% και του 5ετούς κατά 3,7 μονάδες βάσης, στο 2,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v