Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,8%, με τον τομέα των πρώτων υλών να σκαρφαλώνει 3%.

Νέα άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με άνοδο τη Δευτέρα διευρύνοντας τα κέρδη της Παρασκευής, με το ιταλικό χρηματιστήριο να ενισχύεται παρά την πολιτική αβεβαιότητα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,8%, με τον τομέα των πρώτων υλών να σκαρφαλώνει 3%.

H Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,74% στις 12.959 μονάδες, το Λονδίνο καταγράφει άνοδο 0,9% στις 7.223 μονάδες, το Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,9% στις 6.091 μονάδες και το Μιλάνο 1,1% στις 21.169 μονάδες.

Το ράλι ανακούφισης της Παρασκευής ήρθε καθώς οι traders στοιχηματίζουν ότι η Fed θα είναι λιγότερο επιθετική στην επερχόμενη συνεδρίασή της. Η WSJ ανέφερε την Κυριακή ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της αργότερα αυτό το μήνα, αντί για μεγαλύτερη αύξηση, πλήρους ποσοστιαίας μονάδας που είχαν προβλέψει ορισμένοι αναλυτές.

Στο ταμπλό, η σουηδική εταιρεία πληροφορικής Sinch πραγματοποίησε άλμα 17%, ανακάμπτοντας μετά από ένα σερί πέντε ημερών απωλειών.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Direct Line υποχώρησε περισσότερο από 10% αφού η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία ακύρωσε την επαναγορά μετοχών ύψους 50 εκατ. λιρών (59,6 εκατομμυρίων δολαρίων) και μείωσε την καθοδήγηση για τα κέρδη της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v