Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,1%. Στο 10,1% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο. Ανοδικά το πετρέλαιο.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά γύρισαν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη θετική έναρξη συνεδριάσεων. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,1%. Πτώση 0,9% στη Μαδρίτη και 0,3% στο Μιλάνο.

Στο μέτωπο των data, περισσότερο από το αναμενόμενο επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω των αυξήσεων των τιμών σε τρόφιμα και ποτά, επιβαρύνοντας το κόστος ζωής των νοικοκυριών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε ετήσια άνοδο 10,1% τον Σεπτέμβριο από 9,9% τον προηγούμενο μήνα, σε υψηλό 40 ετών που ήταν επίσης και τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι περίμεναν 10%. Στο 15,9% κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός χονδρικής σε ετήσια βάση, μετά το 16,4% του Αυγούστου.

Η στερλίνα υποχώρησε μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, χάνοντας έως και 0,3% σε ημερήσια βάση, με την ισοτιμία στο 1,1286 δολάριο.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών της 20ετίας έκανε η Nestlé. Η αύξηση εσόδων κατά 8,5% τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς ήρθε, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο εξακολουθεί να έχει τη δύναμη να ανεβάζει τις τιμές της χωρίς να διώχνει τους καταναλωτές.

Χειρόφρενο στις απώλειες των συνδρομητών του τράβηξε το Netflix το τρίτο τρίμηνο, καθώς δημοφιλή προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της τέταρτης σεζόν των Stranger Things και Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story, το βοήθησαν να προσθέσει 2,4 εκατομμύρια μέλη.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,9%, στα 83,58 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κατά 0,4%, στα $90,40.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v