Θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές μετά τον πληθωρισμό ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 2,6%, το Λονδίνο 1,5%, το Παρίσι 1,4%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο 2%.

Θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές μετά τον πληθωρισμό ΗΠΑ

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη δημοσίευση του πληθωρισμού των ΗΠΑ. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 2,6%, το Λονδίνο 1,5%, το Παρίσι 1,4%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο 2%.

Μεγαλύτερη πτώση από ότι αναμενόταν κατέγραψε σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 7,7% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στο 7,9%, ενώ τον Σεπτέμβριο βρισκόταν στο 8,2%. 

Στο επίκεντρο και οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Ο έλεγχος της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ είναι ακόμη στον αέρα, καθώς οι πολιτείες σε όλη τη χώρα καταμετρούν τις ψήφους.

Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής, πρόκειται να κερδίσουν λιγότερες έδρες από ό,τι αρχικά αναμενόταν. Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής μία έδρα στη Γερουσία. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, ο Sam Bankman-Fried είπε στους επενδυτές του FTX.com την Τετάρτη ότι χωρίς «ένεση» μετρητών, η εταιρεία θα πρέπει να κηρύξει πτώχευση, σύμφωνα με ένα άτομο με άμεση γνώση του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Binance αποχώρησε από τη διάσωση του ανταλλακτηρίου FTX. Ο Changpeng "CZ" Zhao εγκατέλειψε το σχέδιο λίγα 24ωρα αφότου το ανακοίνωσε, οδηγώντας τα κρυπτονομίσματα σε ελεύθερη πτώση. Το Βitcoin κατρακυλά 9,1% και προσγειώνεται στις 16.681 δολάρια. Απώλειες 9% και για το Ether, στις $1.182.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v