Θετικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,4% όπως και το Μιλάνο.

Θετικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια εβδομάδα συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ασία και την Ευρώπη.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την τελευταία της κίνηση νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη. Η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, η πιθανότητα η Fed να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων στη συνεδρίασή της τον Ιούνιο ανέρχεται επί του παρόντος σε περίπου 70%.

Η UBS Group ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την απόκτηση της πρώην ανταγωνίστριας Credit Suisse Group, σφραγίζοντας τη μεγαλύτερη συγχώνευση στον τραπεζικό τομέα από την οικονομική κρίση του 2008 και δημιουργώντας έναν παγκόσμιο τιτάνα διαχείρισης πλούτου.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε το κλείσιμο της συμφωνίας με ανοιχτή επιστολή σε τοπικές και διεθνείς εφημερίδες τη Δευτέρα. Η εξαγορά της Credit Suisse τερματίζει την 167χρονη ανεξάρτητη ύπαρξη της τράπεζας. Η μετοχή της UBS ενισχύεται 0,6%.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να μετρήσουν την όρεξη της κεντρικής τράπεζας για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων. Το αμερικανικό αργό χάνει 83 σεντς ή 1,2%, στα 69,34 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση βρίσκσεται στα $73,90.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v