Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

H Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι υποχωρεί 0,2%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,2%.

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι παγκόσμιες αγορές εμφανίζονται διστακτικές και αναζητούν κατεύθυνση. H Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι υποχωρεί 0,2%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,2%. Ηπιες κινήσεις στην αγορά πετρελαίου.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν μικτά και την Τετάρτη, με το κλίμα να κατηφορίζει, ενώ οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς η Wall Street έκανε παύση στο ράλι της.

Οι αγορές φαίνεται να βρίσκονται σε ένα μοτίβο αναμονής ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 13 και 14 Ιουνίου. Τα οικονομικά σημάδια υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τα κάτω, παρόλο που παραμένει πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Οι αγορές τιμολογούν περίπου 66% πιθανότητα η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στην επόμενη συνεδρίαση, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, οι έξι μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες της Κίνας μείωσαν τα επιτόκια καταθέσεων, καθώς το Πεκίνο αναζητά τρόπους για να τονώσει την ανάπτυξη.

Η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε ταχύτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι εταιρικές δαπάνες αυξήθηκαν λόγω των ισχυρών κερδών.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v