Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα data

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,2%. Πτώση 1,2% για τις τιμές πετρελαίου.

Κατηφορίζουν οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα data

Αρνητικά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας το παρόμοιο αρνητικό κλίμα σε άλλες παγκόσμιες αγορές.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν σε μεγάλο βαθμό χαμηλότερες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακολουθώντας τις κινήσεις στη Wall Street αφού ο S&P 500 διέγραψε τα κέρδη του τη Δευτέρα, που τον είχαν φέρει στην καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο και στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο.

Στο επίκεντρο των επενδυτών στην Ευρώπη τα νέα οικονομικά στοιχεία από τη ΓερμανίαΒουτιά 9,9% σημείωσαν οι νέες παραγγελίες στον τομέα της μεταποίησης τον Απρίλιο, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) την Τρίτη.

Σε μηνιαία βάση υποχώρησαν κατά 0,4%,  ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg είχαν προβλέψει αύξηση 2,8%. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό και το μπρεντ χάνουν 1,2% ή 90 σεντς, στα $71 το πρώτο και στα $75 το δεύτερο, ανά βαρέλι. Ο ΟΠΕΚ+ κατέληξε σε συμφωνία για την παράταση των περικοπών της παραγωγής έως το 2024, δήλωσε εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το μέγεθος των μειώσεων της προσφοράς. Η Σαουδική Αραβία προχωρά σε πρόσθετη εθελοντική περικοπή 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου την ημέρα ως μέρος της συμφωνίας. 

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v