Επιμένουν οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Σε ανοδική τροχιά για τρίτη μέρα παρέμειναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο οι Κεντρικές Τράπεζες. Υψηλότερα η τιμή του χρυσού. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών σε ΗΠΑ (σήμερα) και Ευρώπη (την Πέμπτη) για τα επιτόκια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια μετά τη νέα μείωση του πληθωρισμού τον Μάιο, ενώ για την ΕΚΤ βλέπουν αύξηση των επιτοκίων καθώς ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,36% στις 464 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,10% στις 7.602 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,49% στις 16.310 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,52% στις 7.328 μονάδες.

Στο μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,7% στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη η Eurostat.

Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκε κατά 14,7% και η ενέργεια κατά 1% στην Ευρωζώνη από μήνα σε μήνα. Συγκριτικά, η παραγωγή των ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκε κατά 1%, των διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 2,6%, και των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 3%. Στην ΕΕ, η παραγωγή των κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά 12,1% και της ενέργειας κατά 0,3%, ενώ η παραγωγή των ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκε κατά 1,0%, και των διαρκών καταναλωτικών αγαθών και των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών και των δύο κατά 2,2%.

Παράλληλα, η βρετανική οικονομική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, όπως αναμενόταν, μετά την πτώση του ΑΕΠ κατά 0,3% τον Μάρτιο. Οδηγός της ανάπτυξης ο τομέας των υπηρεσιών, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει πτώση 0,2% στα 69,28 δολ. ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,6% στα 1.971 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,5% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0850 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v