Θετικά οι ευρωαγορές εν αναμονή Fed

Την απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένουν σήμερα οι επενδυτές. Στο επίκεντρο και τα στοιχεία πληθωρισμού. H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%.

Θετικά οι ευρωαγορές εν αναμονή Fed

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές οδεύουν, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο επίσης.

Οι παγκόσμιες αγορές αφομοιώνουν επίσης τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι οι πιέσεις στις τιμές επιβραδύνθηκαν ξανά τον Μάιο, ενισχύοντας την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να παραλείψει μια αύξηση επιτοκίων όταν αποφασίσει για την πολιτική της σήμερα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάιο αυξήθηκε 4,0% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τον χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό από τον Μάρτιο του 2021.

Μετά την έκθεση, οι traders αύξησαν τα στοιχήματά τους ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την Τετάρτη μετά από αυξήσεις σε 10 διαδοχικές συνεδριάσεις. Υπάρχει πάνω από 95% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια στο τρέχον επιτόκιο-στόχο του 5% έως 5,25%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 διαπραγματεύονται σχεδόν σταθερά.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας ξεχωρίζουν:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v