Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι πωλητές στις ευρωαγορές

Πτώση στις ευρωαγορές μετά από δύο σερί ανόδους. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύεται το ευρώ.

Απώλειες στις ευρωαγορές στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων από τη ΕΚΤ, εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed στις ΗΠΑ.

«Η αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη μπορεί να ήταν η τελευταία της προς το παρόν, αλλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα χρειαστούν μέχρι τον Μάρτιο για να είναι σίγουροι, ενώ δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων», δήλωσε τη Δευτέρα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Peter Kazimir.

Στο μεταξύ, η γερμανική οικονομία είναι πιθανό να συρρικνωθεί το τρέχον τρίμηνο καθώς η βιομηχανία βρίσκεται σε ύφεση και η ιδιωτική κατανάλωση προσθέτει ελάχιστα στην ανάπτυξη, ανέφερε η Bundesbank σε μηνιαία οικονομική έκθεση τη Δευτέρα.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης υπέστη μικρή ύφεση στην αλλαγή του έτους και ήταν στάσιμη στο δεύτερο τρίμηνο, επομένως μια συρρίκνωση στην τρέχουσα περίοδο θα σήμαινε τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα με αρνητική ή χωρίς ανάπτυξη.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 1,13% στις 456 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,76% στις 7.652 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 1,05% στις 15.727 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,39% στις 7.276 μονάδες.

Επιπλέον, τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι μηνών κατέγραψε η μετοχή της Société Générale, καθώς οι περικοπές στους στόχους εσόδων και κερδοφορίας στην πρώτη ενημέρωση στρατηγικής του Διευθύνοντος Συμβούλου Slawomir Krupa απογοήτευσε τους επενδυτές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 1,2% στα 91,90 δολ. ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύεται 0,1% στα 1.948 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,4% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0698 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v