Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1% όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι κινείται 0,1% ανοδικά, η Μαδρίτη και το Μιλάνο οριακά αρνητικά.

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το κλίμα αγωνίζεται να ανακάμψει στις παγκόσμιες αγορές. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1% όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι κινείται 0,1% ανοδικά, η Μαδρίτη και το Μιλάνο οριακά αρνητικά.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν, καθώς οι επενδυτές αναλύουν τις αποφάσεις της κινεζικής κεντρικής τράπεζας σχετικά με τα βασικά επιτόκια δανεισμού. Στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα, καθώς η αγορά βγήκε από την πρώτη εβδομάδα με απώλειες εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Αυτό συνέβη αφού τα οικονομικά στοιχεία δημιούργησαν ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να μην αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το συντομότερο δυνατό, ή κατά το μεγαλύτερο δυνατό, όπως ανέμεναν οι συμμετέχοντες στην αγορά φέτος. Οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές τη Δευτέρα για την αργία της Ημέρας των Προέδρων.

Μειώνει 95% το μέρισμα η Bayer για να πληρώσει χρέη. Η εταιρεία προειδοποίησε επίσης τους επενδυτές της να περιμένουν άλλα δύο χρόνια χαμηλών μερισμάτων, επισημαίνοντας ότι σχεδιάζει να «πληρώσει το νομικά απαιτούμενο ελάχιστο» για το 2024 και το 2025.

Η Temenos ανακοίνωσε τη διενέργεια ανεξάρτητης εξέτασης των ισχυρισμών περί οικονομικών παρατυπιών που διατυπώθηκαν από την Hindenburg Research σε έκθεση της περασμένης εβδομάδας σχετικά με την ελβετική εταιρεία κατασκευής τραπεζικού λογισμικού.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v