Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη κινείται 0,1% ανοδικά, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη κερδίζει 0,3% ενώ το Μιλάνο παραμένει αμετάβλητο. Κοντά σε υψηλό τεσσάρων μηνών το πετρέλαιο.

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία μείωσαν την εμπιστοσύνη στις προοπτικές για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ φέτος.

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο - κατά 0,6% τον Φεβρουάριο.

Η Φρανκφούρτη κινείται 0,1% ανοδικά, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη κερδίζει 0,3% ενώ το Μιλάνο παραμένει αμετάβλητο.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ παρακολουθούνται στενά στη Wall Street ενόψει της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς της την επόμενη εβδομάδα, αν και οι συμμετέχοντες στην αγορά θα αναζητούν ενδείξεις για το πότε και κατά πόσο η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Ο Φίλιπ Λέιν, επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι η ΕΚΤ πρέπει να πάρει το χρόνο της για να κάνει τις σωστές μειώσεις επιτοκίων και ότι η κεντρική τράπεζα θα έχει πιθανότατα μια σαφέστερη εικόνα των πληθωριστικών πιέσεων τον Ιούνιο.

Η Vodafone συμφώνησε να πωλήσει τις ιταλικές δραστηριότητές της στην Swisscom έναντι 8 δισ. ευρώ σε μετρητά, στο πλαίσιο των σχεδίων της διευθύνουσας συμβούλου Margherita Della Valle για την απλοποίηση του ομίλου τηλεπικοινωνιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πετρέλαιο διατηρήθηκε κοντά σε υψηλό τεσσάρων μηνών μετά την πρόβλεψη η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) για έλλειμμα προσφοράς έως το 2024, αλλάζοντας την προηγούμενη πρόβλεψή της για πλεόνασμα, υπό την προϋπόθεση ότι ο ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει τις περικοπές παραγωγής.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v