Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Άνοδος και νέο ρεκόρ για τον χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, χαμηλότερα διαμορφώνεται ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ, στο 2,4% τον Μάρτιο, από 2,6% τον Φεβρουάριο. Η απροσδόκητη πτώση τον περασμένο μήνα ενισχύει την υπόθεση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αρχίζει να μειώνει το κόστος δανεισμού από τα υψηλά επίπεδα-ρεκόρ.

Καθοδικά και ο δομικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη -πρόκειται για τον δείκτη που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και για τον δείκτη που παρακολουθείται στενά από την ΕΚΤ για να εκτιμήσει τη διάρκεια των πιέσεων στις τιμές. Αυτός ο δείκτης υποχώρησε στο 2,9% από 3,1% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από τις προβλέψεις για 3,0%, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,29% στις 510 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο μόλις 0,03% στις 7.937 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,46% στις 18.367 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,29% στις 8.153 μονάδες.

“Η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει το κόστος δανεισμού στη συνεδρίαση του Ιουνίου”, δήλωσε νωρίτερα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Πάμπλο Χερνάντεζ ντε Κος.

«Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια συζήτηση στην οποία θα μοιραστούμε τις εκτιμήσεις μας για το τι έχει συμβεί από την προηγούμενη συνάντησή μας και θα δούμε ποιο θα είναι το συμπέρασμα - αλλά πιστεύω ότι το βασικό μου σενάριο σήμερα είναι ότι ο Ιούνιος θα είναι ο πρώτος μήνας μείωσης των επιτοκίων» ανέφερε ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης από τη Βαρκελώνη.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,9% στα 85,92 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύεται 1% στα 2.304 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,5% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0829 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v