Ησυχία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη και το Παρίσι οριακά υψηλότερα, η Μαδρίτη και Μιλάνο κινούνται ανοδικά κατά 0,2%. Οι αγορές στο Λονδίνο είναι κλειστές λόγω τραπεζικής αργίας. Kλειστή και η Wall λόγω Memorial Day.

Ησυχία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Συγκρατημένες κινήσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι traders αναζητούν κατεύθυνση σε μια μέρα που θα είναι μάλλον ήσυχη για τις αγορές. Η Φρανκφούρτη και το Παρίσι οριακά υψηλότερα, η Μαδρίτη και Μιλάνο κινούνται ανοδικά κατά 0,2%.

Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κλειστές λόγω τραπεζικής αργίας. Kλειστή και η Wall λόγω Memorial Day (Ημέρα Μνήμης) - πρόκειται για ομοσπονδιακή αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες για την απόδοση τιμής και πένθους στο στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ που πέθανε ενώ υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την προηγούμενη εβδομάδα κυριάρχησαν για άλλη μια φορά οι εικασίες σχετικά με το πότε θα αρχίσουν να μειώνονται τα επιτόκια σε όλο τον κόσμο.

Μια σειρά από ισχυρές ανακοινώσεις οικονομικών και εργασιακών στοιχείων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα οδήγησε την Goldman Sachs να μεταθέσει την πρόβλεψή της για την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τον Ιούλιο στον Σεπτέμβριο.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για να συζητήσει θέματα όπως ο συνεχιζόμενος πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συνεχίσει την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σημαντικές ανακοινώσεις κερδών ή δεδομένων τη Δευτέρα. Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Μάιο που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Στην πολιτική επικαιρότητα, με συντριπτική διαφορά κέρδισε δεύτερη πενταετία ο Πρόεδρος της Λιθουανίας.
Οι ψηφοφόροι υποστήριξαν τη συνέχεια στην εξωτερική πολιτική και τη σκληρή γραμμή του Γκιτάνας Ναουσέντα απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα.

Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι αγορές σημείωσαν άνοδο καθώς τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα αυξήθηκαν κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v