Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με την προσοχή στο Παρίσι

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,7%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη 1,5% και το Μιλάνο 1,4%.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με την προσοχή στο Παρίσι

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά το ήσυχο πρωινό. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,7%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη 1,5% και το Μιλάνο 1,4%.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο παραίτησής του, δήλωσε σήμερα Τρίτη πρόσωπο από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, μετά από αναφορά γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ραδιόφωνο Europe 1 ανέφερε νωρίτερα ότι ο Μακρόν συζητούσε το ενδεχόμενο παραίτησης σε περίπτωση που έπαιρνε φτωχά αποτελέσματα στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν την επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ - και τα δύο αύριο Τετάρτη.

Η Golden Goose μπαίνει στο ιταλικό χρηματιστήριο με στόχο τα €558 εκατ. Η ιταλική μάρκα, της οποίας τα παπούτσια κοστίζουν περίπου 500 ευρώ, έχει επιτυχία στην αγορά μεταχειρισμένων παπουτσιών, ενώ είναι δημοφιλής σε διασημότητες από τη Σελένα Γκόμεζ μέχρι την Τέιλορ Σουίφτ. 

Παράλληλα, η βρετανική startup εταιρεία υπολογιστών Raspberry Pi πρόκειται εν τω μεταξύ να συγκεντρώσει 166 εκατ. στερλίνες (211,2 εκατ. δολάρια) από αρχική δημόσια προσφορά στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Τα στοιχεία για την απασχόληση στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ότι ο αριθμός των μισθωτών αυξήθηκε κατά 0,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο, αλλά το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 4,4% από 4,3% σε τριμηνιαία βάση.

Η ετήσια αύξηση των μισθών εξαιρουμένων των μπόνους διατηρήθηκε στο 6% τους τρεις μήνες από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας μια πιθανή ανησυχία για την Τράπεζα της Αγγλίας καθώς εξετάζει πότε θα μειώσει τα επιτόκια.

"Αυτό που η Τράπεζα της Αγγλίας θέλει οπωσδήποτε να δει είναι ο πληθωρισμός των μισθών να πέφτει περισσότερο από ό,τι έχει πέσει, ειδικά με το γενικό ποσοστό πληθωρισμού να είναι πολύ κοντά στο στόχο", δήλωσε σε σημείωμά του ο Richard Carter, επικεφαλής της έρευνας σταθερών επιτοκίων στην Quilter Cheviot.

Οι αγορές υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, αφού το δεξιό κόμμα του Εθνικού Συναγερμού σημείωσε ισχυρά ποσοστά.

Η προσοχή της αγοράς στρέφεται τώρα στη νέα απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια και στον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου, που θα ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικό τεστ για τις αγορές, ειδικά μετά την ισχυρή έκθεση για την απασχόληση της Παρασκευής που συνέχισε να υποδηλώνει ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αναβάλει τη μείωση των επιτοκίων.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v