Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές , καθώς οι ΗΠΑ έκλεισαν εμπορική συμφωνία με την Κίνα ενώ ενημέρωσαν ότι έρχονται άλλες 10 συμφωνίες και άλλους σημαντικούς εμπορικούς εταίρους.
Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ φέτος.
Αισιόδοξα και τα μάκρο - ο πληθωρισμός στη Γαλλία παρέμεινε αρκετά κάτω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για 2%, διαμορφώθηκε στο 0,9% τον Ιούνιο.
Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 1,4%, η Μαδρίτη και το Μιλάνο 0,5%.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα οριστικοποίησαν μια συμφωνία πριν από την προθεσμία της 9ης Ιουλίου, όταν θα τεθούν σε ισχύ οι αμοιβαίοι δασμοί.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε συμφωνία με τους συμμάχους της G-7 που θα εξαιρεί τις αμερικανικές εταιρείες από ορισμένους φόρους που επιβάλλονται από άλλες χώρες με αντάλλαγμα την αφαίρεση της πρότασης για τον «φόρο εκδίκησης» από το φορολογικό νομοσχέδιο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Υπάρχει «ένας μακρύς κατάλογος θετικών τίτλων» αυτή τη στιγμή, τόνισε ο Chetan Seth, στρατηγικός αναλυτής μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της Nomura.