Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,9%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη σταθερή, το Μιλάνο χάνει 1,5%. Αρνητικά τα futures για το άνοιγμα της Wall. Στο 0,9% ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο. Σε υψηλό 5ετίας η ανεργία στη Βρετανία.

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα ξεκίνησαν συνεδρίαση οι μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές την Τρίτη, αφότου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε τη Δευτέρα τα κυβερνητικά σχέδια για το πώς θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Αγγλία για τον περιορισμό της πανδημίας κορωνοϊού.
Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι το τέλος της πανδημίας στη χώρα είναι πλέον κοντά.

Ωστόσο, τις μεσημεριανές ώρες οι αγορές γύρισαν αρνητικά, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών υποχωρεί καθώς τα futures της Wall είναι επίσης αρνητικά. Όσον αφορά τα δεδομένα, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 0,9% τον Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα, στο 5,1% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Αρχή την Τρίτη. Είναι το πιο υψηλό από το 2016, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι θα ήταν χωρίς το κρατικό πρόγραμμα στήριξης θέσεων εργασίας. Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί αύξηση 0,3 ποσοστιαίων μονάδων από το προηγούμενο τρίμηνο και άνοδο 1,3 ποσοστιαίων μονάδων σε ετήσια βάση.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, ο Ελον Μασκ δεν είναι πλέον ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, αφότου οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 8,6% τη Δευτέρα, εξαϋλώνοντας 15,2 δισ. από την περιουσία του.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη πτώση της μετοχής της Tesla από τον Σεπτέμβριο τροφοδοτήθηκε εν μέρει από τα σχόλια του Μασκ το Σαββατοκύριακο, ότι οι τιμές του bitcoin και του ether δείχνουν υψηλές. Το μήνυμά του, μέσω Twittter, ήρθε δύο εβδομάδες αφότου η εταιρεία του Tesla ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin στον ισολογισμό της.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,9%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη σταθερή, το Μιλάνο χάνει 1,5%.

Συνεχίζουν την άνοδο τους οι μετοχές ταξιδιωτικών εταιρειών την Τρίτη το πρωί, με τον χάρτη εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από το lockdown να οδηγεί τους Βρετανούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο κράτησης στο εξωτερικό για πρώτη φορά σε μήνες.

Τις πρωινές ώρες ο Ομιλος International Consolidated Airlines Group, η εταιρεία που κατέχει αερομεταφορείς όπως η British Airways, σημείωνε άνοδο σχεδόν 9% στο Λονδίνο. Η EasyJet έφτασε στο +8,8% και η Ryanair ελαφρώς πιο ήπια αύξηση κατά 3,7%. Η ταξιδιωτική εταιρεία Tui ενισχυόταν 6,8%, ενώ το Carnival operator cruise κατέγραφε άνοδο 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v