Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στις ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι κερδίζει 0,6%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο 1,3%. Πάνω από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι το Brent, σε υψηλό διετίας το αμερικανικό αργό.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στις ΗΠΑ

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, με στήριξη από την έγκριση του πακέτου οικονομικής βοήθειας στη Γερουσία των ΗΠΑ το Σάββατο, το οποίο αναμένεται αργότερα μέσα στην εβδομάδα να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να σταλεί στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για υπογραφή.

Οι Γερουσιαστές Δημοκρατικοί πέρασαν το πακέτο, στέλνοντάς το πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων για αναμενόμενη έγκριση, την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούσαν την ανάγκη για μία ακόμη στήριξη.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χάρη στις ψήφους των Δημοκρατικών γερουσιαστών μόνο, λαμβάνοντας 50 ψήφους υπέρ έναντι 49 κατά.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι κερδίζει 0,6%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο 1,3%.

Η προσοχή στρέφεται και στις αγορές πετρελαίου. Ράλι άνω του 2% κάνουν οι τιμές του αργού , με το Brent να ξεπερνά για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία τα 70 δολάρια το βαρέλι, και το αμερικανικό αργό να αγγίζει υψηλό διετίας, μετά τις αναφορές για επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,189 δολάριο, ενώ η στερλίνα με οριακή πτώση διαμορφώνεται στο $1,383.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v