Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 70 δολάρια το Brent μετά τις επιθέσεις στη Σ. Αραβία

Τα futures Μαΐου του Brent άγγιξαν τα 71,38 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Ιανουαρίου του 2020, και η τιμή front-month του αμερικανικού αργού τα 67,98 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

Ράλι άνω του 2% κάνουν οι τιμές του πετρελαίου, με αυτήν του Brent να ξεπερνά για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία τα 70 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού να αγγίζει υψηλό διετίας, μετά τις αναφορές για επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι δυνάμεις των Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν drones και πυραύλους στην καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας χθες Κυριακή, περιλαμβανομένων των εγκαταστάσεων της Saudi Aramco στη Ras Tanura, που είναι ζωτικής σημασίας για τις πετρελαϊκές εξαγωγές της χώρας. Ανακοινώνοντας τις επιθέσεις, οι Χούθι είπαν επίσης πως επιτέθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους στις σαουδαραβικές πόλεις Νταμάν, Ασίρ και Γιαζάν

Τα futures Μαΐου του Brent άγγιξαν τα 71,38 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Ιανουαρίου του 2020, και τα futures Απριλίου του αμερικανικού αργού έφτασαν στα 67,69 δολάρια, με την τιμή front-month να διαμορφώνεται νωρίτερα στα 67,98 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

Αυτή την ώρα, το Brent κινείται στα 70,82 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 2,13% και του αργού ενισχύονται κατά 2,16%, στα 67,52 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v