Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήραν τα πάνω τους οι ευρωαγορές

Με τον αέρα της Wall Street που ανακάμπτει έκλεισαν ανοδικά τα ευρω-χρηματιστήρια. Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons πραγματοποίησε ράλι με την τιμή της μετοχής να κάνει άλμα 34%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018.

Πήραν τα πάνω τους οι ευρωαγορές

Υψηλότερα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την πτώση στην αρχή της συνερίασης. Η ενίσχυση της Wall Street πρόσφερε χείρα βοηθείας.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,7%, υψηλότερα κατά 0,6% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, κατά 0,5% ο δείκτης CAC του Παρισιού, κατά 0,7% ο FTMIB και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης τερμάτισε 1% υψηλότερα.

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons πραγματοποίησε ράλι με την τιμή της μετοχής να κάνει άλμα 34%, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018, μετά την απόρριψη μιας προτεινόμενης εξαγοράς 5,52 δισεκατομμυρίων λιρών (7,62 δισεκατομμύρια δολάρια) από την Clayton, Dubilier & Rice με την αιτιολογία ότι «υποτίμησε σημαντικά την εταιρεία και τις δυνατότητές του.  Η απόρριψη προκάλεσε εικασίες ότι το CD&R θα αναγκαστεί να αυξήσει την προσφορά.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έπιασε εξαπίνης τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα με την εκτίμησή της για δυο αυξήσεις των 25 μ.β. το 2023. Το sell-off επιδεινώθηκε την Παρασκευή όταν ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, James Bullard είπε πως η στροφή προς μια ταχύτερη σύσφιξη της πολιτικής ήταν μια «φυσική» αντίδραση στην οικονομική ανάπτυξη και ιδιαίτερα στην ταχύτερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού καθώς η χώρα «ανεβάζει ρολά» μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v