Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Ανακάμπτει μετά από μια πτωτική εβδομάδα

Ενισχύονται σημαντικά όλοι οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Την περασμένη εβδομάδα ο Dow Jones, είχε τη χειρότερη επίδοση από τον Οκτώβριο, στη σκιά των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την προοπτική αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Wall Street: Ανακάμπτει μετά από μια πτωτική εβδομάδα

Ανοδικά κινούνται οι μετοχέςστα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς η αγορά προσπαθεί να ανακάψει από τη χειρότερη εβδομάδα που έχει καταγράψει ο δείκτης Dow Jones Industrial Average από τον Οκτώβριο.

Ο Dow κινείται υψηλότερα 1,6%. Ενισχύεται 1,3% 0 S&P 500. Ξέφυγε από το αρχικό πρέσινγκ ο Nasdaq και ενισχύεται 0,8%καθώς τα μεγάλα ονόματα της υψηλής κεφαλαιοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Amazon, Microsoft και Facebook, ξεκίνησαν στο κόκκινο.

  • Μετοχές εμπορευμάτων που χτυπήθηκαν σκληρά την περασμένη εβδομάδα ανέκαμψαν, συμπεριλαμβανομένων των Exxon και Chevron κατά περίπου 1%.
  • Το άνοιγμα από τους κορωνο-περιορισμούς οδήγησε υψηλότερα Gap και Boeing.
  • Οι τράπεζες όπως JPMorgan, Bank of America και Goldman Sachs ανέκαμψαν επίσης.

Το Dow υποχώρησε 3,5% την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα S&P 500 και Nasdaq έπεσαν 1,9% και 0,2%, αντίστοιχα.

 

Οι μετοχές των ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα καθώς οι επενδυτές χώνευαν τις νέες προβλέψεις για την οικονομία από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) εντείνοντας τις ανησυχίες ότι οι αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η Fed την περασμένη Τετάρτη αύξησε τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και τις προσάρμοσε τις προβλέψεις για την αύξηση των επιτοκίων το 2023.

Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζιμ Μπούλαρντ, δήλωσε την Παρασκευή στο CNBC ότι ήταν φυσικό για την κεντρική τράπεζα να κλίνει λίγο περισσότερο προς τη θέση των «γερακιών» και εκτίμησε άνοδο των επιτοκίων, νωρίτερα, το 2022.

Η μεταβλητότητα επέστρεψε στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, η οποία προκλήθηκε από την αβεβαιότητα σχετικά με τα σχέδια νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών και τις αυξανόμενες υποθέσεις Covid-19 σε όλο τον κόσμο.

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, ένα μέτρο σε πραγματικό χρόνο των προσδοκιών μεταβλητότητας τις επόμενες 30 ημέρες την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε περισσότερο από 16% στο υψηλότερο σημείο του από τον Μάιο, μετά τους χρησμούς της Fed. Τη Δευτέρα είχε μια μικρή αποκλιμάκωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v