Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Τραμπάλα" ευρώ από το 1,21 δολ. στο 1,23 δολ.

Εντονη μεταβλητότητα επικρατεί στις αγορές μετά την απόφασης της Γερμανίας να απαγορεύσει το naked short-selling, με το ευρώ να διακυμαίνεται από το χαμηλό 4 ετών στο 1,21 δολ. έως πάνω από το 1,23 δολ.

Εντονη μεταβλητότητα επικρατεί στις αγορές μετά την απόφασης της Γερμανίας να απαγορεύσει το naked short-selling, με το ευρώ να διακυμαίνεται από το χαμηλό 4 ετών στο 1,21 δολ. έως πάνω από το 1,23 δολ. Το ενιαίο νόμισμα εμφανίζει επίσης «ράλι» έναντι του ελβετικού φράγκου.

Το πρωί, μετά την μεταμεσονύχτια απαγόρευση στη Γερμανία, το ευρώ υποχώρησε έως και το 1,2143 δολάριο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών EBS, ενώ στις ασιατικές συναλλαγματικές αγορές έφθασε έως και το 1,2146 δολάριο. Παράλληλα, υποχώρησε και σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ελβετικού φράγκου, φθάνοντας στο επίπεδο του 1,3995 φράγκου ανά ευρώ, και πάλι στην πλατφόρμα EBS.

Το μεσημέρι ωστόσο, το νόμισμα ανακάμπτει εύρωστα και κινείται αυτή την ώρα στο 1,2328 δολ. με άνοδο 1,1% και έως το 1,4182 έναντι του ελβετικού φράγκου, με άνοδο 1,3%.

Traders αναφέρουν ότι αγορές ευρώ από ευρωπαϊκή τράπεζα, βοηθούν την στήριξη του νομίσματος της ευρωζώνης, ενώ φήμες αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδεχομένως να συζητά παρέμβαση στο νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v