Πτώση στα $1,258 για το ευρώ

Σε χαμηλό μίας εβδομάδας έναντι του δολαρίου κινείται το ευρώ, ενώ υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ελβετικού φράγκου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα νέα μέτρα λιτότητας θα πλήξουν την οικονομία.

Σε χαμηλό μίας εβδομάδας έναντι του δολαρίου κινείται το ευρώ, ενώ υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ελβετικού φράγκου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα νέα μέτρα λιτότητας θα πλήξουν την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το ευρώ υποχώρησε έως και τα 1,2558 δολάρια στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, ενώ ανέκαμψε ελαφρώς έως και τα 1,2574 δολάρια, παραμένοντας 0,37% χαμηλότερα.

«Τα μέτρα λιτότητας θα «επικρατήσουν» στην Ευρώπη και αυτό θα πλήξει το ευρώ», τονίζει ο κ. Ian Stannard, κορυφαίος αναλυτής συναλλάγματος της BNP Paribas.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα άγγιξε ιστορικό χαμηλό έναντι του ελβετικού φράγκου, φθάνοντας έως και τα 1,3997 φράγκα ανά ευρώ, αλλά ανέκαμψε ελαφρώς, σημειώνοντας άνοδο 0,07% στα 1,4026 φράγκα ανά ευρώ.

Πτώση 0,62% για το ευρώ έναντι του γεν, στα 116,91 γεν ανά ευρώ, ενώ οριακά κέρδη σημειώνει έναντι της στερλίνας της τάξης του 0,05% στις 0,8514 στερλίνες ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v