Αδιάκοπο συνεχίζεται το ράλι του δολαρίου

Σε απόσταση αναπνοής από νέο υψηλό 4ετίας ο δείκτης δολαρίου. Στόχος το $1,20 για το ευρώ το πολύ σε ένα χρόνο, λέει η Bank of New York Mellon.

Το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει αδιάκοπα εδώ και 11 εβδομάδες την ανοδική πορεία πλησιάζοντας σε νέο υψηλό 4 ετών. Πρόκειται για τη μακροβιότερη ανοδική πορεία του δολαρίου από το 1971 και αποδίδεται κυρίως στη διαφορετική ρότα που έχουν χαράξει οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη.

Σε εμπορικά σταθμισμένους όρους το δολάριο έχει ενισχυθεί κατά 7% από τις αρχές Ιουλίου και το ράλι αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη του έτους, αν και με βραδύτερο ρυθμό. «Το ευρώ εκτιμούμε ότι θα υποχωρήσει στα 1,20 δολ. σε ένα χρόνο, αλλά όπως πάνε τα πράγματα μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος νωρίτερα» αναφέρει ο Neil Mellor, της Bank of New York Mellon.

Το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά, στο 1,2749 δολ., ενώ την Πέμπτη άγγιξε χαμηλό 22 μηνών, στο 1,26955 δολ. Ο δείκτης δολαρίου, αγγίζει το 85,485 σε απόσταση αναπνοής από νέο υψηλό 4ετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v