Σε χαμηλό 2,5 ετών το ευρώ ενόψει ΕΚΤ

Σε πτωτική τροχιά το ενιαίο νόμισμα καθώς οι αγορές περιμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε 24 ώρες. Στα 1,2352 δολ. υποχωρεί το ευρώ με τα βλέμματα στραμμένα στο Μάριο Ντράγκι.

Στο χαμηλότερο επίπεδο διετίας υποχωρεί το ευρώ μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και με τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις του Μάριο Ντράγκι να φουντώνουν.

Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχωρεί στα 1,2352 δολ., που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2012.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η καθοδήγηση που θα δώσει κατά την αυριανή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της ΕΚΤ, ενώ οι πιέσεις για αγορές κρατικών ομολόγων εντείνονται ασφυκτικά. Τα τελευταία οικονομικά μεγέθη ήταν απογοητευτικά, κυρίως ως προς το μεταποιητικό κλάδο της ευρωζώνης που φαίνεται πως κατεβάζει και πάλι ταχύτητα.

Ο ίδιος ο κ. Ντράγκι επανέλαβε προ ημερών τη γνωστή δέσμευση «whatever it takes» και για τον πληθωρισμό, συμπληρώνοντας τη φράση «το συντομότερο δυνατό».  Ωστόσο, ο Βίτορ Κονστάνσιο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε προ ημερών πως η απόφαση για την ποσοτική χαλάρωση θα ληφθεί το πρώτο τρίμηνο του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v