Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το ευρώ μετά το Eurogroup

Έως το 1,1403 δολ. έφτασε να ενισχύεται το ευρώ μετά το πέρας του Εurogroup. Σε χαμηλό έξι ετών υποχωρεί το δολάριο σε σχέση με τη σουηδική κορόνα. Σε υψηλό έξι εβδομάδων η βρετανική λίρα.

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης- δανειστών για το ελληνικό χρέος. Επιπλέον θετικός ήταν ο αντίχτυπος και από τη συμφωνία εκεχειρίας στην Ουκρανία.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται 0,4% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1372. Σημειώνεται ότι το σημερινό εύρος διακύμανσης ανέρχεται μεταξύ 1,1305 έως 1,1403 δολ.

Στον αντίποδα το δολάριο υποχωρεί 1,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 119,03 γεν. Σημειώνεται ότι χθες το αμερικανικό νόμισμα είχε πιάσει υψηλό πέντε εβδομάδων, πάνω από τα 120 γεν.

Παράλληλα, σε υψηλό έξι εβδομάδων κινείται η βρετανική λίρα σε σχέση με το δολάριο μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης της χώρας.

Ειδικότερα, η λίρα ενισχύεται 0,8% έναντι του δολαρίου στο 1,5353 δολ. από 1,5238 την προηγούμενη μέρα.

Στον αντίποδα, το δολάριο κινείται σε υψηλό έξι ετών έναντι της σουηδικής κορόνας μετά τη μείωση του βασικού επιτοκίου από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κεντρικής Τράπεζας, η μείωση του βασικού επιτοκίου οφείλεται στις ανησυχίες για αποπληθωριστικές πιέσεις στην εγχώρια αγορά εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής αβεβαιότητας.

Το δολάριο διαπραγματεύεται σε υψηλό αντίστοιχο του Μαρτίου 2009 στις 8,55 κορόνες και αντίστοιχα το ευρώ ανήλθε σε υψηλό Ιουνίου 2010 στις 9,68 κορόνες έναντι 9,45 την προηγούμενη μέρα.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v