Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό οκταμήνου το ευρώ, με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Πιέσεις στο ευρώ, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως την Πέμπτη η ΕΚΤ θα αποφασίσει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της, με μείωση των επιτοκίων καταθέσεων και επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Σε χαμηλό οκταμήνου σχεδόν έναντι του δολαρίου υποχωρεί το ευρώ, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της, με μείωση των επιτοκίων καταθέσεων και επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Αντιθέτως, η Fed αναμένεται να προχωρήσει τον Δεκέμβριο σε αύξηση των επιτοκίων της, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,14% στo 1,0575 δολάριo αυτή την ώρα, έχοντας νωρίτερα κινηθεί χαμηλότερα και από τo 1,0565 δολάριo. Το ευρωπαϊκό νόμισμα καταγράφει πτώση περίπου 4% από την αρχή του μήνα και μεγαλύτερη του 12% από την αρχή του έτους. Ωστόσο, dealers, αναλυτές και επενδυτές εκφράζουν διαφορετικές απόψεις ως προς το πόσο θα υποχωρήσει φέτος το δολάριο.

Την ίδια ώρα, ενισχύεται το γουάν, εν αναμονή της ανακοίνωσης της συμπερίληψης του κινεζικού νομίσματος στο καλάθι αποθεματικών νομισμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v