Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ως 1,9% για τη στερλίνα

Η στερλίνα ενισχύονταν έως και 1,9% νωρίτερα στις διαπραγματεύσεις στην Ασία, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τον Δεκέμβριο του 2008, ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν για έντονη μεταβλητότητα τις επόμενες ημέρες.

Υψηλότερα κατά 1,66% έναντι του δολαρίου κινείται το βρετανικό νόμισμα, στα 1,4597 δολάρια, ενώ ετοιμάζεται για την καλύτερη συνεδρίαση από τον Οκτώβριο του 2009, καθώς οι νέες δημοσκοπήσεις και οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν προβάδισμα στην παραμονή στην ΕΕ.

Η στερλίνα ενισχύονταν έως και 1,9% νωρίτερα στις διαπραγματεύσεις στην Ασία, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τον Δεκέμβριο του 2008.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι θα υπάρξει έντονη μεταβλητότητα τις επόμενες ημέρες, καθώς η όποια αλλαγή στις πιθανότητες ή στις δημοσκοπήσεις εκτιμάται ότι θα προκαλέσει υπερβολική αντίδραση όχι μόνο για τη στερλίνα, αλλά και για τη γενικότερη διάθεση ανάληψης ρίσκου.

Η HSBC, όπως σημειώνουν οι Financial Times, επανέλαβε σήμερα πως η στερλίνα κινδυνεύει σημαντικά στην περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, προβλέποντας πτώση του βρετανικού νομίσματος άνω του 15% σε αυτή την περίπτωση.

Υψηλότερα κινείται και το ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο ενισχύεται κατά 0,62% έναντι του δολαρίου, στα 1,1344 δολάρια, ενώ το γεν κινείται 0,43% υψηλότερα στα 104,62 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v