Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η νευρικότητα για τον πληθωρισμό πιέζει το δολάριο

Ακόμη και αν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα, θα οδηγήσουν μόνο σε βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη του δολαρίου, σημειώνουν αναλυτές. Δύναμη στο ευρώ από τα καλά οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης.

Το δολάριο υποχωρεί σήμερα, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Βρίσκεται σε χαμηλό 15 μηνών σε σχέση με το γεν και για τέταρτη συνεχόμενη μέρα χάνει σε σχέση με το ευρώ.

Οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί ενόψει των στοιχείων του αμερικανικού πληθωρισμού που ανακοινώνονται σήμερα και εν μέσω ευάλωτης ανάκαμψης στις αγορές.

Ο δείκτης δολαρίου σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα έχει χάσει μέχρι και δύο τρίτα από τα κέρδη που είχε αυτό το μήνα, καθώς οι επενδυτές είχαν στραφεί στο αμερικανικό νόμισμα κατά τη διάρκεια του sell off. Με μικρές απώλειες είναι στα 89,70.

«Ακόμη και αν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα, θα οδηγήσουν μόνο σε βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη του δολαρίου», σημειώνει ο Kit Juckes, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος της Societe Generale στο Λονδίνο.

Το ευρώ τελεί υπό διαπραγμάτευση 0,2% υψηλότερα στο 1,2370 δολάριο, μακριά από το χαμηλό του 1,2206 που είχε την Παρασκευή. 

Αύξηση κατά 2,7% κατέγραψε το ΑΕΠ της ευρωζώνης το δ' τρίμηνο του 2017, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6%, ενώ και τα δυνατά οικονομικά στοιχεία της Γερμανίας υπογραμμίζουν τη δύναμη της ευρωζώνης. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v