Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ευρωαγορές ρίχνουν το ευρώ σε χαμηλό 2 εβδομάδων

Το selloff στις παγκόσμιες αγορές μετοχών και τα στοιχήματα ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν τουλάχιστον τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018 έχουν οδηγήσει σε άνοδο το δολάριο και κέρδη πάνω από 2% την τελευταία εβδομάδα.

Το ευρώ, αν και τελούσε υπό διαπραγμάτευση υψηλότερα σε ημερήσια βάση σε σχέση με το δολάριο καθώς οι ασιατικές μετοχές σταθεροποιούνταν, υποχώρησε λόγω της αρνητικής κίνησης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί 0,2% και βρίσκεται στο 1,2239 δολάριο.

Νωρίτερα βρισκόταν στο χαμηλό δύο εβδομάδων του 1,2235 δολαρίου. Συνολικά έχει χάσει περισσότερα από 3% από το υψηλό τριετίας του 1,2538 μόλις πριν από δέκα μέρες. 

Το δολάριο είναι σε υψηλό δύο εβδομάδων σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα καθώς οι επενδυτές συρρέουν στην ασφάλεια του αμερικανικού νομίσματος και καθώς οι τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών ξαναπέφτουν σήμερα, μετά την μετριοπαθή χθεσινή ανάκαμψη.

Το selloff στις παγκόσμιες αγορές μετοχών και τα στοιχήματα ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν τουλάχιστον τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018 έχουν οδηγήσει σε άνοδο το δολάριο τις τελευταίες ημέρες, με το νόμισμα να κερδίζει περισσότερο από 2% την τελευταία εβδομάδα. Ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται στα 90,16.

Η στερλίνα με μικρά κέρδη 0,1% είναι στο 1,3896 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v