Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το ευρώ αλλά στη χειρότερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο

Με ψυχραιμία έχουν αντιδράσει οι αγορές συναλλάγματος στο παγκόσμιο selloff και τη μεταβλητότητα στις παγκόσμιες αγορές μετοχών. Μέχρι στιγμής αυτή τη χρονιά, το ευρώ παραμένει 2,28% υψηλότερα, ενώ το δολάριο χάνει 2,1%.

To ευρώ μπορεί να βρίσκεται σε πορεία για τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Οκτώβριο - εν μέσω παγκόσμιου selloff και πιεσμένων επενδυτών - αλλά βγαίνει κερδισμένο μέχρι στιγμής στη χρονιά. 

Το ευρωπαϊκό νόμισμα σήμερα είναι σε άνοδο 0,2%, στο 1,2267 δολάριο, έχοντας χάσει 1,47% σε σχέση με το δολάριο αυτή την εβδομάδα. Μέχρι τώρα όμως αυτή τη χρονιά, παραμένει 2,28% υψηλότερα, ενώ είχε σκαρφαλώσει στο 1,2595 στα τέλη Ιανουαρίου.

Το δολάριο σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα, παραμένει σήμερα σχεδόν αμετάβλητο στα 90,27, μετά τα κέρδη 1,1% αυτή την εβδομάδα. Το αμερικανικό νόμισμα χάνει 2,1% μέχρι στιγμής φέτος.

Το δολάριο επίσης ανακάμπτει σε σχέση με το γεν μετά την πτώση του σε χαμηλό τεσσάρων μηνών. Βρίσκεται στα 109,255 γεν ανά δολάρια, με κέρδη 0,2%. Η στερλίνα με μικρές κινήσεις βρίσκεται στο 1,3920 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v