Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το ευρώ με το βλέμμα στον Μάριο Ντράγκι

Ανοδική κίνηση σημειώνει το ευρωπαϊκό νόμισμα και περνάει πάνω από το 1,22, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Θετικά κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Μάριο Ντράγκι. Με κέρδη 0,3% πέρασε πάνω από το 1,22 δολάριο, καθώς ο Πρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι δεν συζήτησαν τη μεταβλητότητα συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

Αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού.

Λίγο μετά την ανακοίνωση, ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,  ο οποίος τόνισε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα και αρκετά μετά το πέρας του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Επανέλαβε πως οι αγορές ομολόγων με ρυθμό 30 δισ. ευρώ θα συνεχιστούν ως το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2018 ή και αργότερα αν αυτό χρειαστεί. Όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας της ευρωζώνης, ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως η ανάπτυξη έχει μετριαστεί. 

Τόνισε πως μετά από αρκετά τρίμηνα κατά τα οποία η ανάπτυξη ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη, τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία μετά την συνεδρίαση του Μαρτίου καταδεικνύουν έναν μετριασμό του ρυθμού ανάπτυξης αλλά συνεχίζουν όμως να ευθυγραμμίζονται με μια ισχυρή και ευρεία επέκταση της οικονομίας της ευρωζώνης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v